Kliklah dulu tawaran-tawaran yang menarik disini

Tuesday, July 6, 2010

Hadiah Apa Yek???....

ErrrMmMm?!..?....... Hadiah Apa Yek??.... Ermmmm???..... hAdIAH aPA sEMpeNA mY bIrTHDaY On 1 jUly 2010 tAhUn iNie???....... hE He heEEEE....

Buat suami tersayang... Adinda x minta yer..... tapi adinda terbaca dari ruangan entri yang kekanda buat dalam blog kekanda.. he heheee.... orang nak bagi hadiah kan... kenalah soft spoken.. biar seeejuuuuk hati dia... he heeeee.....dan yang paling best, aku kena judge suamiku punye contest..... wah.... satu pengiktirafan yang hebat dari suami.... he heheee......macam mana nak judge?...... punye lah susah sebab semua peserta best2 dan kreatif belaka memikirkan hadiah buat isteri tercinta.... aduh penin... penin.......
jeng... jeng... jeng.... bagi aku yang dinobatkan sebagai pengadil dalam pertandingan Hadiah Apa Yek... Aku x akan tentukan siapa pemenangnya tetapi aku akan bagi ciri2 yang perlu ada dalam entri blogger tersebut.. Antaranya ialah.......
1. Mestilah mematuhi SEMUA syarat pertandingan dari blog suamiKu.... Syarat2nya ialah...sila klik disini untuk maklumat lanjut....
2. Kan bagus dan lebih afdal kalau kat entri blogger tu buat link untuk promosikan pertandingan dalam entri yang dia buat..... hah!.. cepat check!.. ada buat link tak?..... sapa yang x der link markah akan ditolak yerrr.....
3. Hah... ! idea hadiah apa.... mesti best... dan yang paling baik markah akan ditambah jika huraian KENAPA dia perlu bagi hadiah tue dengan reason yang suitable.... ( x semestinya hadiah yang aku nak nie je yang menang)... tapi!...
4. Markah bonus akan diberikan sekiranya hadiah tersebut menepati citarasaku!..... hah... ! Hadiah Apa...?????...... Jom tengok kat bawah........
Pertama : Emas 916
Napa aku nak hadiah nie..... hah... ada beberapa sebab yang logik lagi suitable yang patut suamiku terima... he heheeeee.... Apa pun abang kena bagi yaaaaang tuuuleeeen tau!... x mau lah yang dari Thailand ke.. Sabah ke.... atau yang celup tue. Huh!.... mestilah yang asli supaya ia tahan lama agar menjadi kenangan seumur hiduoku.... he heheeee.... suitable kan reason tue?... Nak lagi tepat?... Jom layan idea2 yang bernas dariKu!... hah!... 1st : sebagai wanita sejati pastilah aku nak yang asli..... errrmmmmm... ini lah lambang kebangganku... kan cantik kalau dapat berhias macam nie.. betul tak?... Bukan apa, menda nie tahan lama... ia akan menjadi kenangan seumur hidup aku.... kalau something macam handbag ke... kasut ke... menda tu x tahan lama.... silih berganti.... so, x lah menjadi kenangan 'hadiah besday'.... hah.. macam mana?... okeylah... sebab yang ke2 : Menda nie aku jarang beli... maklumlah kehendak dan bukannya keperluan.... tambahan pulak mahal tu bagi aku yang bergaji kecik nie... ermm, so bila lagi nak dapat kalau x cik abang sayang yang bagi????..... Aku pun dapat menda nie masa tunang dan kawin dulu... errmmmmm..... kenangan kan menda tu?.. Sayang tak kat hadiah tu?...So, kalau hadiah besday samalah... ia menjadi kenangan kesayanganku!... Ok.. bagi lagi 3rd reason: Sebab aku kehilangan cincin nikah kesayanganku.... apatah lagi yang menghilangkan cincin tu bukan aku!... somebody yang salah simpan!.. entahlah tuhan aje yang tahu bila cincin nikah kesayanganku orang lain yang hilangkan.. dahlah kenangan umur hidup!... susah pulak tu nak dapat hadiah cengini..... ermmm.. Tuhan jer lah yang tahu perasaanKu.... Mudah2an 'dia' yang hilangkan cincin NIKAHku akan pulangkan dalam waktu terdekat nie.....Amin....(Aku tetap tunggu!!...). Hah cukup x reason nie??... cukup panjang dah tue.. kang panjang pulak aku nak tulis kat c nie..... So?... Mcm mana My Hubby?... lulus x kertas keje aku nie nak dapatkan hadiah 916 on my besday this year?..... heh heh heh......
Kedua : Hand bag

Actually, jujurnye aku kata tiada label hadiah kedua, ketiga mahupun kesepuluh..... terpulanglah pada suamiKu nak bagi apa sebab bagi aku yang lain suatu yang x tahan lama..... maksudnya sampai suatu masa kelak... ia perlu diganti... contohnya... handbag, kasut, baju, handphone, tudung dsb. Menda tue semua x akan kekal.... So terpulanglah nak bagi apa.... aku just bagi contoh jer gambar yang kat atas tue... Handbag pun boleh sebab aku g mana2 pun akan pakai dan suka jugak bertukar yang baru.... baju batik sutera pun okey sebab aku x der lagi baju batik yang ratusan ringgit mcm mana dalam budget nie.... erm.... so???.....

Sebagai kesimpulannya.... itu terpulang pada suami untuk mengadili pertandingan ini.... aku just bagi pendapat yang jujur sejujur2nya.. he heeeee.... errrmmmm... Buat Mr.Apai jangan lupa yer.... Jangan wat contest jer.... terlajak perahu boleh diundur.. terlajak kat????.... aaaauuuuummmm!!!!..... Buruk Padahnya!........

Adios

1 comment:

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

huhuhuhuh, thanks atas cadangan tue.. happy belated birthday to may lovely wife

Jom tengok gambo2.........