Kliklah dulu tawaran-tawaran yang menarik disini

Thursday, April 7, 2011

pErSeDiaAn kEduA

Urrrmmmm... Persediaan kedua untuk ke New Zealand???... Bulan nie aku bizi dengan kerja2 di Opis yang melambak... Alhamdulillah semua kerja tu semakin susut hari demi hari dan kini aku cuba memfreekan diri untuk apdet blog dan berkongsi cerita persediaan keduaku untuk ke negara Kiwi tersebut.... yeeeaaahaaaaa.....





















Passport??? Alhamdulillah dah lama aku setlekan keje nie pada bulan Disember 2010 lalu.... Kami sekeluarga dah buat passport nie masa nak ke Batam dulu. So, sekarang tak der masalah coz still gunakan item yang sama... still valid to using it..... Tapi, kali nie kami ke sana 4 beranak jer ditambah dengan ibu suamiku..... Seperti yang aku dah cerita pada entri persediaan pertama dulu.....






















Selepas aku sibuk menyiapkan kerja2 menghabiskan silibus, menyiapkan markah PB dan menyelesaikan fail2 berkaitan audit MQA.... Aku cuba menyiapkan form untuk dihantar ke kementerian kelulusan perjalanan ke luar negara.... borang ni kena antar lebih kurang 2 bulan sebelum membuat lawatan ye!... bukan 2 minggu... ! ingat tu.... (mcm perli diri sendirik jer) kuang3.... Apapun, form ni aku dah settlekan tinggal antar surat cuti rehat je.. aku nak antar sekali...... senang.... aku mintak cuti 10 hari jer.. banyak tu... nak mintak lebih takut kena banyak soal siasat.. so, aku amik ikut tarikh flight aku jer... errmmmm... kompom penat ek masa balik nanti terus nak g keje.... hi3... nak wat cam ner.. Oklah.. cukuplah setakat nie dulu... yang lain aku citer pada entry akan datang.... ok babai.......

5 comments:

Nida said...

wah... tak sabarnya nak jumpa korang..hehe

Asmida said...

Kami pun sudah tentu x sabar2 nak ke sana...Tapi.... kalau boleh nak terus sampai...pejam mata bukak mata dah sampai... x dapat bayangkan 10 jam dalam kapal terbang tu... dgn anak2 ... kalau bisness class maybe x lah gabra sangat kot.. ni pun mak budak kecut perut nak naik kapal terbang 10 jam tu..

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

tuelah.. Aleesya pun sekarang dah takle duduk diam2.. :)

Ana Suzana said...

bestnye gi new zealand... ^_^

Asmida said...

Wah... Bestnye rasa Pn Ana visit my blog... he3... tqvm.. (Macam secret admire lah pulak ek)..Bukan apa aku rasa blog si Ana nie sumber inspirasi aku.. suka sangat dgn cerita2 kat blog dia.. jom ramai2 buat lawatan di sana....Ok TQVM Ana coz sudi menembusi blog saya yg sempoi ini.....

Jom tengok gambo2.........