Kliklah dulu tawaran-tawaran yang menarik disini

Thursday, April 23, 2009

Tiara Beach Resort,Port Dickson


Yeeh... Dah Sampai....
Pada 8 April yang lalu, kami sekeluarga telah ke Port Dickson.. Cuti-cuti Msia..... Seronok Giler apabila suami mengajak kami berjalan.. apa lagi.. melonjak lah anak2 aku kegembiraan... Pada 8 April adalah cuti umum Johor ... So, apa lagi kami bercadang ke luar Johor coz hotel akan deal harga week day... Suami menyuruh aku mencari tempat.. apa lagi... surf internet lah jawabnye....
Mana lagi tempat yang aku lom pergi ek?... Sabah?.. Jauh sangat... amik cuti 2 hari jerk.. Kelantan pun jauh.. mau perjalanan dah makan masa 2 hari pergi balik...Mana yerk?...

Haa... Negeri Sembilan.... Aku memang suka g water park... pulak itu tempat favorite anak2ku... Aku mencari maklumat mengenai pedas waterpark... boleh tahan best juga... Stay kat mana yerk?.... Then, dalam aku tercarik2 hotel di N9, aku terpandang offer di Tiara Beach Resort... Emmm tempat nie memang dah lama aku idam-idamkan... tapi, disebabkan harganya, aku belum terpikir lagi nak kesini... tapi, kali ini berlainan. Tiara Beach Resort membuat offer yang membuatkan aku teruja nak kesana... Minimum RM180 (Country View) excluded breakfastlah... so, oleh kerana offer, aku mengajak suami kesana... Mulanya suami memang tak mahu kerana "Apa ada dengan PD"... emm tapi tempat nielah yang aku belom menginap... Suami bolehlah... masa bujang dulu practical hampir 2 bulan kat sini!.... Lagi2 ajak ke Melaka.. Aku yang boring asyik ke Melaka je....


Alhamdulillah semua setuju... so seawal jam 6 pagi kami bertolak ke PD... Sampai diMelaka jam 10 pagi kami singgah di Butterfly park.... Bukak pintu kereta jer.. tersaing kereta sebelah.. rupanya penjaga Afiq lama.. jumpa orang PGudang.. kak Asmah... Tak sangka... So, kami berjalan di Butterfly Park sampai kul 12 tengahari... Afiq dan Azim memang seronok dapat jalan... Then kami bertolak ke Tiara Beach Resort... Hoorey!.... semua melonjak kegembiraan...Sampai di Tiara Beach Resort lebih kurang jam 2.00 petang... anak2ku dah tak sabar mandi kolam.. memandangkan kolam sebelah jer... Aduh.. aku yang mengeluh... Sabarlah sayang.. Panas lagi nie.. kita mandi nanti petang eh.. pukul 4.30... anak2ku dah menarik muncung tajam... disuruh tido.. x tido2.. disuruh pejam mata x boleh lelap.... x sabolah tu mandi.. pagi tadi pukul 4.40 dah bangun excited nak ke hotel... eh.. x penat ke anakku?...
So, pukul 4.30 hingga 6.45 kami mandi... seronok... then naik atas, siap2 nak makan luar... anak2 dah aku siapkan dulu... dah hensem... comel... aku suruh baring + botol + tengok TV.. aku pun bersiap mandi.. solat + berkemas diri untuk makan luar.... penat aku siap2 dah pakai tudung, aku tengok anak2 rupanya dah tergolek tido... cian tengok... macam penat sangat... Em... dalam kesedihan aku bukak balik tudung, emm x dapatlah jalan malam nie... ingat dapat makan2 ke.. jejelan PD ke.. jumpa member ke?... semua plan cancel... Maaf to Hazree and Shida... (anak korang pun demam kan x leh kuar)... Ingat nak jumpa esok...

Kat Bandar Port Dickson (tepi laut)
So, esok pagi2 anak aku dah bangun seawal jam 6.00 pagi... aduh... kalau lah dapat bangun lewat... em.. x dapatnye peluang nie...(Rutin anak2ku.. bangun awal).. Bagus gak.. senang nak ke sekolah.... So, apa lagi yang diminta anak2ku.. Kolam lah... Em.. layan lah lagi... lepas breakfast, kul 7.30 dah kami kuar mandi kolam lagi....sampai kul 9.30... Then kami bersiap2 untuk keluar jalan...Kami berjalan2 sekitar PD.... Best jugak.... tapi semua tepi laut lah.. Panas..... Jalan servey tengok hotel yang cantik2.... Ilham Hotel pun best gak...nampak exclusive.. samalah dengan harga dia... So, lepas makan tengahari kami berangkat pulang... Singgah di R&R Jejantas dan terus pulang... Sampai rumah.. malam tu jugak anak aku demam dua2x..... bahana mandi Kolam lama sangat kot!... Mama dia nie gak yang susah... Papa dia ke Freser Hill esoknya Jumaat bawak budak PRS.... Cian, baru jer balik malam tadi dah pagi g Freser Hill lak.... (tanggungjawab...perlu dilaksanakan). Demam sampai Ahad... Emm.. penat gak layan kerenah anak demam nie.. ( tapi, biasalah untuk yang ada anak )... Aku reda.... Tapi, bila papanya balik Isnin tu dia pun dah baik demam... "Demam kena tinggal papa dia kot...".. Kata atok bah dia lah.... Inilah kenangan yang tidak boleh dilupakan... Percutian Ke Port Dickson.....Terima kasih untuk suami dan anak2 kerana membahagiakanku... ( he he he.. dapat jejalan, sukalah... )
Kat Restoran Jejantas Air Keroh

8 comments:

fairullah_apai said...

hehehhe... nanti kita bincang next xpdc kita eh huhuhuu

Asmida said...

OKEY....I LIKE IT'S.... SET AJE BAB JEJALAN NIE...

Anisha Online Mall said...

wah..as dah ade blog skrg..meh la singgah blog akak pulak---k anizah-----

Nida said...

jelesnya...nak ikut kak xpdc tu..mizah n azi jeles tengok afiq main air..kat sini tak leh main air, sssseeejuuukkkkkk...

Nida said...

kalau kat Malaysia takleh jalan sebab panas..kalu kat sini lak terbalik, takleh jalan sebab sejukkk (musim autumn lum lg winter)

Asmida said...

k nizah... as dah tengok blog akak... emm, dah jadik bisnesswomen yang baguss sekarang nih!....
Tahniah....

Asmida said...

Kak Long... gara2 asyik citer nak g New Zealand, kat umah, Afiq tiap2 hari 'menuntut' nak kesana... kadang2 sampai menangis2 dia nak jumpa Azie...(pening mak dia nie malayan kerenah Afiq).. Padahal x de plan pun nak ajak dia... (he.. he.. he.. sory ye Afiq....,bukan mama nak tinggal tapi....faham2lah yea..afiq tu dah kira satu kepala tau.. belajar je pandai2, mana2 afiq leh pergi!)

Nida said...

laaa..ye ke As....samalah budak2 ni pun.."ibu nape takleh nak g hotel macam afiq"...kak long pun pening nak jawab..hehe

Jom tengok gambo2.........