Kliklah dulu tawaran-tawaran yang menarik disini

Thursday, May 21, 2009

Plaza Angsana



Azim, anak kecilku posing kat kedai kamera tu......

Ni pulak... Bapak dengan anak sulung dia pulak.....

Gambar nie tukang kedai tu yang ambil tau!... Peminat Afiq....

Hampir sebulan yang lalu, kami sekeluarga telah berjalan2 ke Plaza Angsana..(melayan kehendak anak sulungku) kerana esoknya mereka dua beradik akan kami tinggalkan atas urusan kerja Kerjaya di Sekolah Menegnah di Mersing... (Ada Pemeran). So, sebelum kami meninggalkan anak2 tersayang, kami telah berjalan2 di Plaza Angsana, JB. Saje2 jer jalan-jalan... masa tu hari Selasa.. balik kerja kai terus kesana.. Emm, jalan kat Highway masa tu .. aduh.. macam nak patah balik jer rasa.. jeemmmm... Tapi, kerana anak tersayang.. kami tabahkan hati untuk mengikut kehendaknya... Kami keluar rumah jam 6.15 ptg... sampai di Angsana pukul 8.00 malam... penat jugak merempuh jam di highway tadi....
Sampai diAngsana, kami makan Yong Tauhu... (ala2 mengidam lah aku nie). Aku yang teringin sangat coz dah lama tak makan Yong Tauhu.....Laki aku ikut jer.. maklumlah isteri dia yang nak belanja malam tu... suka lah dia....Lepas makan tu, aku dan anak2 ke Badan Book Store.. Belilah sikit buku... (sikit2 pun RM100) jugak... buku aku sebuah, afiq berbuah2 dan ucu iki dia.... Em.. banyak dah buku aku belikan untuk anak sulung aku sorang nie, tapi... entah buku tu last2 kemana aku pun tak tahu!.....
di Mama Chop Papa Grill
Lepas tu , kami ke kedai kamera.. konon nak survey harga... last2 terbeli jugak...(maklumlah ada kad kredit!....) manfaatkan ler kad tu..... Afiq dah excited dapat kamera baru... then, kami ke mama chop papa grill..... belanja suami dan anak2ku... Maklumlah Celebrate Birthday laki aku.....Happy Birhday papa... Semoga panjang umur, dilimpah ruahkan rezeki dan sentiasa sihat walafiat selalu................... Lepas tu, apa lagi... jam pun dah pukul 11.00, kami pun balikkk.... emm, sampai rumah pun hampir kul 12.00. Esok pagi2 kul 5.00 dah nak ke Mersing menjalankan tanggungjawab seterusnya............... penattttt.........


Menjalankan tugas............di Mersing

5 comments:

Nida said...

Afiq..mana pi rambut tu..hehe (tapi sekarang mesti dah tak botak)...wah, yong taufu lah, papa chop mama grill lah...uwaaaaa kami kat sini asyik ibu chop ibu grill jer ler...hehehe..

(Apalagi, dah ada kamera baru tu bolehlah rakam gambar kat NZ lak...)

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

hehehe... sekarang afiq dan azim dua-dua dah botak.

Asmida said...

botak lagi senang...dengan mak2 dia sekali pun kalau boleh nak join.. he he he.... ha.. betul tu.. beli kamera tu nak amik gambo ke NZ lah nie...(tapi bile ye (:-\ )....

Nida said...

wah...mesti anak sedara Mak Long macam Mawi Jr...sure sukalah Tok mak dia bila dengar nama Mawi ni...hehe

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

ermm tok mak dia memang fanatik mawi..

Jom tengok gambo2.........