Kliklah dulu tawaran-tawaran yang menarik disini

Thursday, July 9, 2009

Jalan2 cari makan

Gambar terpilih minggu ini ialah...... Jeng-jeng-jeng..............


Actually, aku pun tak tahu nak letak apa kat blog nie coz aku pun bukan terrer pun nak jadi penulis, atau pengkritik atau penaip atau apa2 jerlah..... tapi aku tetap seorang Pensyarah Politeknik yang hanya memiliki sedikit ilmu untuk aku kongsi bersama pelajar2ku didalam kelas.... apa yang penting..???? blog aku nie tetap aktif...... Gambar terpilih untuk paparan minggu ini ialah gambar ketika aku jalan2 cari makan..... Kopi Kluang....
Selama ini aku just dengar orang kata Kopi Kluang nie sedap.... lama dah aku dengar tapi aku belum ada pengalaman sendiri kesana....... Hari itu, selepas pulang dari melaksanakan tanggungjawabku sebagai pegawai pameran diSMK Paloh, aku mengajak suami singgah ke Kluang..... apa lagi, kalau dah memang suka berjalan... laki aku ok aje........lagi pun suamiku ini salah seorang penggemar kopi..... Memulanye, kami ke railway stesyen tu tapi oleh kerana tutup, kami terus ke cawangannya yang kedua dibandar Kluang. Untuk pengetahuan, kedai yang di railway stesyen di tutup pada setiap hari Khamis........So, masa aku pergi hari Khamis lah...(buktinye...ni hah pakai baju batik...)......Inilah pemandangan di kedai railway coffee tue.....Kedai nie berhadapan dengan Giant Kluang. Senang jer cari dia... kami pun x sesat (ceh, berlagak tuh...). Kedai nie menyediakan pelbagai menu... nak order apa???semua ada... tapi, aku just order 2 cawan kopi, telur separuh masak dan roti bakar..... kedai nie juga ada 2 bahagian, yang dalam (nampak tak pintu yang orang tu buka???)... air-cond....Memula aku masuk dalam.... fuuuh, penuh!... satu meja pun x der kosong... so aku ke luar lah... nasib baik bebetul tinggal 1 meja kosong jer.. apa lagi terpaksalah duduk situ walaupun depan pintu keluar masuk...(dah x der meja...). Dalam hati aku berkata, sedap no ke kat sini sampai ramai sangat orang.....

Pada pandangan aku.... kopi dia bebetul pekat... melekat!.... memang x lokek kopi dan susu... berasa sangat kat tekak... tapi, aku nie x boleh minum kopi yang pekat....kang mulalah bintang2 keluar.......lagi susah... Apa lagi... suamiku kebaslah aku punye kopi yang x abis tuh!......(favorite kopi lah katakan..)...Roti bakar????? sepanjang hidup nie, aku rasa roti bakar dialah paling sedap..... padahal roti biasa jer... tapi maybe butter dan kaya dia kat dalam tuh!... peeeh, x boleh dilupakan!... betul... x caya cuba lah rasa........ memang marvellous.....
Sebelum berangkat pulang, sempat lagi kami berposing membuktikan yang kami dah sampai railway coffee nie...... bagi yang hanya mendengar cerita, bolehlah mencubanye sendiri yang bagi aku... tak akan rugi kalau ke sini.......Jom try!....... Gambar ni pulak merupakan gambar kami minum petang....semua yang kat atas meja merupakan barangan yang kami (Asni + As +mak+..) beli di pasar malam pulasan....macam2 ada.......tengoklah sendiri apa yang ada...x puas hati???? jom kita zoom....

Sate...Sate ayam...sate daging......



Kuih Derammm panas2 tau...kat pasar malam pulasan je yang ada..puas aku cari tempat lain....

Rangka ayam.... ha ha ha..... ada jugak orang makan rangka kan????

Dalam kami sibuk dok makan2 kat luar....... rupa2nya anakku Azim dan sepupunya Zulfan membuat projek terhebatnya di dalam rumah......Aduh!...Aduh!... 'ponin kepalo eden'.....Ahh... mainlah kau nak....Mama g makan kat luar tu lagi best.... Aku pun membiarkan aje mereka main janji aku dapat makan dengan tenang.....errrkkkk....kenyang......................Syukur Alhamdulillah... (Tu yang makin berkumpul lemak dibadan nie... keje makan aje!....ha ha haaaa........). Sekian cerita untuk kali ini... terima kasih....






3 comments:

Nida said...

kalau Anis ada sure jpin the group..hehe, sodap nampak rambutan tu..

Asmida said...

Tuuu yang tak nak tulis perkataan "rambutan" .... kang ada pulak yang terliur nie.....dah susah.....

fairullahs said...

ermmm sedapnyer rambutan tuee.. nyum nyum

Jom tengok gambo2.........