Kliklah dulu tawaran-tawaran yang menarik disini

Saturday, July 4, 2009

Program Kerjaya

Program Kerjaya Di SMK Senai...

Program Kerjaya Di SMK Teknik Perdagangan
Program Kerjaya Di SMK Teknik Perdagangan
Program Kerjaya Di MersingProgram Kerjaya Di Mersing
Ini merupakan beberapa gambar program kerjaya yang pernah aku ikut..... Aku memang minat buat menda nie... tapi, minggu lepas boleh pulak diri ini terasa bila kena tegur dengan boss "kenapa aku aje yang keluar...." Sedih....
Sebenarnya... bukan aku sahaja terlibat kerjaya ni... ramai lagi staf yang boleh terlibat....(Unit Kaunseling dan Kerjaya...)..... Tapi, oleh kerana aku nie kaki jalan, aku lebih berminat untuk menyertai program2 seperti ini....aku pun buat muka x malu.. nak join PBKJ dan program kerjaya ini......(kira menyerah dirilah...)
Actually, masa kerja dulu... aku bukanlah unit kaunseling&kerjaya... tapi, suamiku memang minat bidang nie..... Aku juga minat cuma tidak berpeluang.... Dulu, Masa zaman En Kamal lagi, aku sering ikut program2 yang dibuat oleh suami..... kerana minat aku ikutlah kalau melibatkan hujung minggu.... (hari kerja terpaksalah diam...). So, aku terfikir, lebih baik aku masuk unit kaunseling JKE supaya aku dapat join program2 kaunseling & kerjaya PJB..... So, jadilah aku sekarang masuk unit kaunseling disebabkan oleh minat yang mendalam di unit ini..... Bila ada peluang.. aku ikut. Itu pun aku buat x malu.... nak ikut.....
Aku tak pernah berkira dalam kerja nie sebab aku minat. Tapi, sejak KJ kata asyik aku aje yang keluar..... Aku sedih. Bukan aku aje yang keluar. Sebenarnya, program kerjaya nie x pernah putus. Kami bergilir2... kalaulah x bergilir2 tentu aku memang x de opis... kerja keluar aje... (Ni pun rasanye dalam cuti sem 2 bulan ni... aku dapat ikut 4 program je...)... Maknanye sebulan 2 kali/hari je.... Aku pun tahu, aku punye tanggungjawab diJabatan.... Ada pernah aku mengabaikan apa tugas2 lain?????... Sebagai s/u jabatan, penyelia lab, laman web, mengajar, MQA, atau apa2lah tugas yang diarahkan...pernah ke aku bangkang atau aku x buat?...... Rasanye semua yang disuruh aku buat.... Cuma, pada pandangan aku... sementara student x de nie (bulan lepas), aku dapatlah mencari lebih pengalaman untuk mengikuti program2 kerja sebab ini minat aku..... salah ke aku sumbangkan tenaga aku ketika cuti Poly ini?????......Aku juga tahu, apabila mulanya P&P nanti, aku akan "stop" dan banyak kerja lain yang lebih utama akan aku lakukan...... Anyway, walaupun aku tersinggung, aku akan cuba fikir positiflah...... Kerja tetap kerja... yang penting kita Ikhlas melakukannya....Allah sahaja yang tahu apa yang kita lakukan.... Mudah2an Allah memberkati atas segala kerja2 yang kita lakukan......

6 comments:

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

setip program ada kebaikan dia. cuma kita kena pandai cari.....sekrang abang dah nampak komunikasi as denganorang lain dah meningkat... tahniahh

Nida said...

Kadang2 orang tak nampak kerja kuat kita..tapi ingat Allah nampak, buat je yang terbaik, Insya Allah akan Allah akan balas setiap pengorbanan kita (pesanan buat diri ini juga)

Asmida said...

Fai : Betul3x.. dulu as nie lagi pemalu.....sekarang????...bolehlah....tapi selalu gak kena marah lagi kan????dgn???sebab pemalu sangat....ha ha haha....
Kak Long : Betullah... apa yang kita buat hanya Allah jua yang maha mengetahui...Moga Allah berkati kita semua....

Asmida said...

Emmm.... tapi lepas nie...student dah daftar semalam..(Haziq & Farhan.. tahniah dapat PJB), tak dapat lah ikut buat sementara nie.... he he he... P&P pun dah start......kerja..kerja.. dan terus bekerja....

Nida said...

Kirim salam kat anak MOk Su ek....cakap kat dia tahniah

Asmida said...

InsyaAllah.....dia masuk jabatan As.. x tau g ajar dia tak?...

Jom tengok gambo2.........