Kliklah dulu tawaran-tawaran yang menarik disini

Monday, March 23, 2009

Cuti Sekolah

Isnin, 23 Mac 2009 bermakna tamatlah sudah cuti persekolahan selama seminggu.. Hari ni Afiq seperti biasa akan bangun pagi... Alhamdulillah, anakku yang sulung nie memang senang bangun pagi.. tapi, bab suruh mandi..(mau berejam dalam bilik air). Tapi, hari nie dia x buat hal.. Nasib baik..(x lah kelam kabut ke tempat kerja)...
Sepanjang cuti sekolah dan percutian aku selama 4 hari(amik cuti), aku cuma menghantar anak saudaraku bertunang... Tahniah buat Ezzuan...Semoga pertunangan mereka diredhai Allah dan berkekalan ke jinjang pelamin.... Aku dan keluargaku bertolak ke Selangor pada hari Sabtu jam 7.30 pagi.. Aku ke Bandar Mas ambil barang dan terus bersama kak long menuju keKulai.. (kak Uda dan keluarga long tunggu kat sini)... So,kami terus menuju keKulai.. Sampai Kulai kami makan dan berehat seketika sementara menunggu semua ahli rombongan cukup....Kemudian kami, berhenti rehat tengahari di R&R Dengkil... (gambo mak&abah makan beradap kat R&R) he..he...
Seperti yang aku ceritakan, mak & abah ikut aku.. sementara kereta yang lain bawa keluarga masing2... Emm.. (excited mak abah nak tengok cucu dia bertunang).. Dalam kereta bercerita jer yang tak sangka wan dah nak kawin.. sekejap jer masa berlalu... dah besar cucu dia rupanya....
So, kami menginap di Pantai Indah Seaview Resort... Apartment.. murahlah... ada dapur, oven, kettle, sofa, Tv, bilik solek, bilik tidur dan bilik air 2.... ada bath tab lagi... RM100... Terima kasih wan dan kuarga coz support resort dan makan untuk kami.....(kalau nak buat family day bolehlah kat sini) ada padang nak buat game, dan ada kolam renang lagi.... Apa lagi, sampai jer kami kat apartment tu, afiq dan azim dah tak sabo nak ke kolam renang.... Sejam kemudian, lepas makan dan salin pakaian kami terus menuju kekolam... (sejukkkk).. Sukalah Afiq dapat main dgn sepupu2nye...haziq, zakuan, syazani, syabil, nadia, ellys, dan ramai lagi...Semuanye menunjukkan skill masing2... Teruja dengan skill sepupunya, esok pagi2 afiq dah mengajak mandi kolam lagi.... aku dah malas coz semalam dah mandi...balik jer papa dia cerita 'Afiq dah pandai berenang..' Tahniah sayang.... mama suka abang pandai berenang... nanti ajar adik eh...
So, dalam kul 10 kami dah mula bertolak kerumah tunang wan... Tanjung karang... Tahniah buat Wan dan Lina kerana dah selamat semuanya... Jaga diri baik2 dalam masa bertunang, al-maklumlah banyak dugaannya... Semoga kalian sentiasa dirahmati Allah selalu....So, selepas jer masjlis berakhir kami terus kerumah sewa Wan diKL (rumah bujang)...Rehat sekejap, then dalam kul 6 bertolak terus balik ke JB... Sampai Kota dalam kul 11.30... Alhamdulillah selamat dah sampai.... Rupanya, penat gak rasanya perjalanan kali nie... So, esoknya kali just berehat kat umah dan petangnya kami ke Teluk Sengat menyauk udang... Umph... best... (Nie yang afiq suka nie..)... kami tangguhkan projek nyauk udang coz hari dah hampir magrib.... Tapi yang bestnye kami dapat ketam bangkang... em... marvellous.... (tapi beli ah, dgn org asli kat situ)





(Tahniah buat wan dan tunang...)

5 comments:

fairullah_apai said...

tahniah jugak pada wan dari ucu apai........

pehh.. ketam bangkang arituh memang betul2 tak leh lupa

Nida said...

saja je ek buat Along jeles...uwaaaaaaaa

ezzuan said...

terima kasih buat semua keranan sudi sertai rombongan tu. wan rasa seronok sgt dapat arrange, serve semua family tapi ape yg terkurang maaf ye..
Doakan kami tabah, bahagia & kekal hingga ke akhirnya..

ezzuan said...

terima kasih ucu belanja makan ketam. nanti wan igt nak cari lubok ketam baru, nak ajak ucu apai mancing ke, candat ke..ucu kan pro.. hehe

fairullah_apai said...

boleh... lama gak x g memancing

Jom tengok gambo2.........