Kliklah dulu tawaran-tawaran yang menarik disini

Monday, May 14, 2012

Macam pengantin baru......

Gambar pertama yang diambil....
Apa yang macam pengantin baru nie?... Ingat tak tentang hset kesayanganku Nokia apa ngek?.. aku pun lupalah bab brand2 nie.... Kalau search kat google tu Nokia 3120 Classic... iyeee... hset tu sekarang dah murah tapi masa memula aku dapat dulu agak mahallah jugak... lagi pulak masa tu sibuk 3G bagai.... Masa tu pun aku tukar plan celcom aku kepada 1+5... konon2 senang nak 3G cik hubby kalau berjauhan..... Banyak sangat jasanya dalam hidupku.... lebih 70% gambar2 dalam blog ini adalah hasil daripada hset lamaku..... sebab ke mana juga aku bawa si dia... dan secara tak langsung gambar yang aku ambil akan ku upload dalam FB atau blog kesayanganku ini..... Sejak bulan Januari 2012 yang lalu, aku telah kehilanganNya... Kehilangan tanpa diminta..... sob sob sob....... Aku telah meninggalkanNya dalam kocek seluar jeansku.... dan aku kaut baju2 kotor2ku lalu ku lebur dalam mesin basuh.... Maka, berputarlah dia menghabiskan hayatnya disitu dan akhirnya.....  Cik hubby memanggilku.... "As tengok nie.... hset awak dah selamat dah"...... owwwhhhhh.............. Selamat tinggal sayangku........ Selamat Tinggal.......... dengan rasa hiba terpaksalah aku merelakan pemergiannya!... dengan sim kad sekali telah  dilebur tak boleh diguna pakai!!!!.... Esoknya terus pergi Today beli hset baru... Samsung Galaxy Y yang masih aku tak reti guna banyak funtion2 yang ada..... Dan sejak 5 bulan dipakai, inilah kali pertama aku upload di Blog... FB pun tiada.... dan baru hari ini aku install software gambar di PC aku.... owwwh..... lama betul aku baru pelbagaigunakan fungsi yang ada...... banyak lagi yang aku tak guna!....
Jiwang Karat istimewa buat hset lamaku....
Aku telah menyaksikan kereta diterbalikkan semua dan diangkut dengan kren....
  
iyeeeee.............. faham tak maksud entri aku hari ini???..... Kiranya macam pengantin baru ler hset aku nie.... Baru hari ini aku masukkan gambar diblog... first time you!.... Kira macam dah pecah dara ler hset aku nie.... gambar telah dimasukkan secara rasmi untuk tontonan umum!... kah kah kah kahhhhhhh......................

Masa nie kat area depan Taman Rinting Highway PG dalam pukul 1 tengahari....
Lepas beli handset kat Todays, aku pun blah sebab sim card problem... so, masa nie aku on the way nak gi Kip Mart Masai nak check sim card.... sekali jerk terserempak lak dengan x-siden kat highway PG.... Masa nie aku pulak dok depan sekali... so, dapatlah aku jadi reporter kejap..... Saksikan kereta diangkat ke kren!......
Semoga kita semua berhati-hati dijalan raya... selamat semuanya....
Dengan lafas bismillahhirrahmannirrahim.... Saya merasmikan hset Samsung saya telah berjaya mengupload gambar2 yang diambil..... Maka, aku percaya mulai hari ini akan aktif semula blog2 entri2 yang selama ini banyak tercicir.....  akan rajin upload gambar dan hset samsung ku pula akan beroperasi dan menunaikan tanggungjawabnya sebaik mungkin.... InsyaAllah...............

2 comments:

zany said...

Saya pernah tinggal di jln Balau tmn rinting so tau lah tempat2 as cerita ni.

first time sampai JB, seriau betul drive kat highway tu.

Asmida said...

tu ler... nasib baik sekarang nie dah banyak choice nak pilih jalan mana... highway dah banyak buka... lega sikit rasa...

Jom tengok gambo2.........