Kliklah dulu tawaran-tawaran yang menarik disini

Wednesday, June 13, 2012

Mudah sangat teruja.....


Haiiiii..... nak kata mengandung tak ler jugak....  (harap2 tahun nie dan tahun depan tak ler mengandung). Tahun lagi satu tue x tahu ler sebab tahun nie dan tahun depan dah ada plan2 yang mengharapkan agar semuanya berjalan lancar..... Amin. TETAPI yang musykilnya..... Sejak menjak nie asyik ler mengidam nak itu ler nak ini ler.... tambahan pulak sekarang nie tengah musim untuk aku berganti puasa.... hu huuuu huuuuu..... Tu yang nafsu makan mencanak2 kot???.... Mudah sangat teruja bila tengok makanan yang sedap2..... apatah lagi mendengar cerita dari rakan2 terdekat... lagi ler teruja gitu!!!..... Hah... nak tahu apa yang aku teruja sangat tu????....
^
^
^
^
 Pertama (Aiskrim Mc Flurry Horlick crunchy kat Mc Donald tu)

Ingat tak entri aku sebelum nie tentang eskrim nie?.... Teringin bebeno nak rasa..... Asalnya aku teringin sangat nak makan Mc'd. So, aku search ler kat gugel menu2 yang ada kat situ... tetiba nampak ler eskrim nie!!... Aku memang eskrim no.1 feberet adalah Mc Flurry Oreo tue... Ko cakap ler eskrim baskin robin ker... Tutty fruitty ker.... apa jadah ke... buat masa nie tekak aku tetap dengan Oreo Mc Fluury nie....  Sedaaaappppp...... Hah!... apa komen aku tentang Horlick Mc Flurry nie pulak?... Urrmmmm.... memang ada crunchy dia tu... sedap!. Horlick dia tu agak manis sangat lah.... dahlah masa aku beli tu horlick dia tak rata di putar... maka, bagi aku markah yang aku bagi adalah 80%.... Oreo Mc Flurry aku bagi 100%..... ha haaa haaa...... Eskrim nie aku beli hari tu jugak taw..... teringin bebeno.... terok2....
^
^
^
 Kedua ( Buah laici Segar )
Versi gelojoh nak amik gambar... dalam plastik terus klik!... hu huu huuuu....
Versi bersabar sikit.... siap letak dalam pinggan dulu... ngeh ngeh ngeh....
Hah.. yang kedua buah laici segar.... Actually laici nie aku tak ler gemar sangat sebab rasa dia terus melekat kat tekak. Buah nie aku kalah sikit sama macam buah longan @ mata kucing. Ikut nafsu memang sangat suka.... tetapi setelah beberapa kali makan aku memang kalah.... mulalah selesema ke, sakit tekak ke, suara tak de ke..... ko bersedia jerlah ye...... Oleh kerana teringin bebeno... mengalahkan ibu mengandung, maka weekend lepas aku ke Kip Mart mencari buah nie..... macam mana aku teruja???... hah dek membaca blog rakan classmate lama aku dedulu... my best friend cik bunga!!.... yang nie kira tahap bersabar sebab weekend aku baru ke sana..... tak ler hari tu baca hari tu gak aku ke Kip Mart!... biasanya tahap gelojoh aku tang tu.. tang tu juga nak.... buruk... buruk betul perangai!..... Bila dapat buah laici segar saiz XXL nie urrmmmm.....seronoknya rasa.... puas!... hari tu nampak gak buah ni tapi saiz kecil sikit.... bila kecil2 nie aku takut masam!.. Alhamdulillah.... dapat gak aku rasa yang besau2 macam cik bunga cerita.....RM10 juga sekilo.... memang puas..... manis..... dan tebal2 isi dia..... terbaeeek.......

Alang2 dah ke Kip Mart.... durian tidak dilupakan untuk kali yang dah tak terkira......
^
^
^
Ketiga ( Buah pelam muda....)
Blog yang aku maksudkan... hi hiii hiiiii
Seterusnya adalah Pelam Muda..... yang nie aku baru terbaca semalam tak silap.... tapi sampai hari nie aku lupa nak makan... boleh gitu?.... Nasiblah baik Pelam Muda nie ada dalam peti ais aku.... Actually, pelam muda yang ada kat rumah aku adalah pelam muda dari Kelantan, jiran sebelah rumah yang bagi sebab dia balik kampung cuti sekolah lepas.... Kan minggu nie merupakan minggu berpuasa untuk aku!!... Maka, aku terlupa nak makan pelam tu bila dah berbuka puasa. Pagi tadi bangun sahur ingat nak makan... terngiang2 nak makan....tetapi memikirkan aku takut sakit perut, pedih perut bagai... maka aku lupakan semua..... harap2 hari nie tak lupa nak makan pelam muda nie.... urrrmmmm... sambil menaip sambil meleleh terliur dah air liur aku... sedapnya..... Untuk cerita lanjut tentang gambar kat atas boleh klik kat sini....
^
^
^
Keempat ( Steamboat kat Seri Alam )
Ada jugak yang ke empat ke?.... actually, menda nie diceritakan oleh rakan opis jer... yelah kan orang berpuasa nie macam2 dia nak... semua nak... itu nak.. ini nak... bila buka tak makan banyak mana pun.... hi hihiiii...(hai... kalau As boleh caya ker... x makan banyak?). Semalam cerita pasal menu berbuka tetiba Kak Afzan cerita ada steamboat best kat Seri Alam. Ingatkan semalam nak ke sana juga tetapi memikirkan Afiq sekolah, mengaji malam lagi.... masa kurang sesuai tu yang tertangguh...... tengoklah weekend nie kalau sempat.... selain itu ada lagi yang aku teruja taw..... malas nak masukkan yang ke-5 bagai.... aku nak selit2 jer kat sini..... Pizza kat Taman Mawar dan ABC Batu Pahat.... tak tahu ler bila turn nak penuhi semua hasrat anak tekak aku nie.... ha hahaa haaa.. buruk peragai betul si As nie.... 
 
Promote dari rakan opis aku kat FB... hi hii hiii...
Iniler antara yang aku dapat copy dan sebarkan juga..... komen aku ada kat bawah panjang sangat nak copy... so, amik yang nie jerlah yer..... Yang nie pun aku nak try..... tapi kalau jauh nun kat Batu pahat tu.... susah ler sikit... lambat ler aku nak ke sana.... tak kose ler pulak semata2 nak makan ABC, aku zaaasssss ke sana.... Kalau aku ter' kesana InsyaAllah nak juga rasa ABC tue.... urrrmmmmm........ Sebelum aku terlupa!!!... Ada lagi taw.... Sambal Itam Belimbing Buluh dari lemang cute dalam FB juga.... Alhamdulillah.... 2 minggu lepas sampai kat rumah dari KL tue... jauh taw order.... Sambal tu dibuat diPahang dan di Pos oleh beliau yang tinggal di KL. Jauh tu sambal hitam tue pergi.... hi hii hiiii ....... Itu pun teruja tengok rakan2 order sampai kali ke2 bagai.... bila dapat rasa..... ya Allah.... syukurnya...... macam ibu2 dapat lepas mengidam gituuuuuu.............. Apapun.... itu ler salah satu kelemahan yang ada pada aku..... Mudah sangat teruja bila tengok makanan2 yang dikatakan sedap..... Sebab antara hobi aku adalah jalan2 cari makan...... Bila dengar ada port best jer... sure kami nak try..... Umangaiiiiii.... mana tak badan sekarang dah saiz XXL.... nasib baek tak XXXL... ya Allah... cukuplah setakat nie berat paling maksima untuk aku..... rasa dah tak larat dah membawa badan yang bersaiz besar nie..... malu betul dengan diri sendiri..... hu huuu huuuu.....

2 comments:

Nida said...

As... nak nangis diriku melihat gambar durian, laici dan buah pelam tu... uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Asmida said...

waaa ha haaaa... ada juga yang teruja bila tengok blog As nie yer.. ini belum guna ayat2 mengancam nie... baru ayat2 cerita.... hi hiii hiiii.... sekarang tengah musim buah2an nie ler.. melambak kat sini... mana2 ada....

Jom tengok gambo2.........