Kliklah dulu tawaran-tawaran yang menarik disini

Tuesday, July 17, 2012

Bandung_Day2

Guess House

Rate Guess House
Ok bersambung cerita untuk hari kedua... Memang hari pertama kami habiskan berbelaja. Maka, hari ini kami hanya berjalan2 sebab jam 3 nanti kami perlu berangkat pulang!!!....

Seawal jam 7.30pagi kami sudah bersiap2 check out dan breakfast. Kemudian tanpa berlengah kami zaaasssss terus ke Kawah Putih. Planning asal nak ke Tangkuban Perahu tetapi disebabkan cadangan demi cadangan yang lebih baik maka kami mengubah planning. Alhamdulillah  memang seronok ke Kawah Putih nie... banyak destinasi dan pemandangan menarik disini. Apalagi kalau bawa anak2 .... terussss aku teringat kat anak2..... insyaAllah ada masa dan rezeki akan ku bawa mereka disini. Mengapa?

1) Anak2 suka sangat dengan suhu sejuk.. kat sini memang amat2 sejuk.. best gilerssss....... Kira
    macam Cameron Highland ler gitu...
2) Anak2 suka mandi kolam... kat sini ada Hot Poring macam yang kat sabah tue.....
3) Ada Ladang Teh.. memang sangat2 cantik!...
4) Ada Danau yang siap boat............ memang cantik! tapi sayang sangat2 aku mengejar masa dan
     tak sempat nak naik boat!...
5) Antara sebab lain x dapat naik boat adalah aku nak petik Strawberi.... nak jugak menjejakkan
    kaki ke sini....  Nak jugak petik strawberi sendiri... Afiq tentu suka kalau kesini!....

Oklah... disebabkan kekangan masa.... jom layan gambar2 ni sahaja....

klik!...
Klik!...
klik....
klik...
klik...
Mereka yang bawa kami disini...
Kawah Gunung berapi yang sudah tidak aktif... sperti ala2 NZ..... memang best!...
Kedai cenderahati di Kawah Putih...
 Ok... Now Jom ke Ladang Teh pulak.....

Klik...
Klik...
Klik...
Klik...
Klik... Berlatarbelakangkan Danau yang kami ingin tujui....
Klik...
Boat kat belakang yang tak sempat dinaiki... sayang sangat2...
Kedai cenderahati lagi.... disini pulak...

 Last Destinasi... Ladang Strawberi... Nak Petik Sendiri....

Klik...
Klik...
Klik...
Klik...
Klik...
Klik...
Klik...
Klik...

Klik...

 Makan tenghari terakhir di Bandung..... memang best disini....

Klik...
Klik...
JOM BALIK... RINDU KAT ANAK2... SEE... KE HULU KEHILIR AKU BAWA BURUNG UNTUK BUJANG2 AKU KAT RUMAH!....

BYE BYE...
Jumpa Lagi....
See.. anak2 dibawah kapal terbang kami...

2 comments:

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

Jom tengok gambo2.........