Kliklah dulu tawaran-tawaran yang menarik disini

Tuesday, July 10, 2012

Jom Bandung!!!.....

Tiba di Airport Bandung, Indonesia
He he heeee...... dah puas gelak?... ke tak gelak ngek?... (refer entri sebelum nie). Urrmmm pape pun x per. Yang pasti cik hubby kompom sah sah sampai la nie still gelakkan aku bila orang tanya berapa hari ke Bandung.Actually pada 4 & 5 Julai lepas, aku dan cik hubby telah ke Bandung. Tujuan aku menempah tiket ke Bandung bukan untuk shopping atau nak berjalan sakan! sungguh!!!... masa tu aku dah banyak beli tiket air asia... dan inilah tiket terakhir aku beli tahun lepas... aku saje jer nak jalan2... konon2 gi survey ler gitu.... sekali jerk, bila search and search rupa2nya banyak tempat dan keistimewaan Bandung nie... urrmmmm... apakan daya... kalau nak tambah hari hampir RM1K juga kena charge... maybe charge penalty dan harga tiket baru yang tiada promosi!.. serupa aku cancel tiket kalau cengitu punye rege.......

Ok... apapun, percutian 2 hari ke Bandung memang sangat2 berbaloi dan puuuuaasss hati!... Kenapa aku puas hati???....
1) Harga tiket ke Bandung masa tu murah RM150/person.
2) Kurang kos penginapan dan makan/minum sebab tak banyak bawak escort.
3) Masa dapat dijimatkan lebiiiih banyak sebab amat ringkas.... just handle diri sendiri.
4) SEMUA tempat yang aku listkan semua dapat pergi kecuali Tangkuban Perahu coz planning bertukar last minute ke Kawah Putih.
5) Tak pening kepala dengar suara meragam nak itu.. nak ini... beli itu.... beli ini.... tapi saya rindu suara2 itu......

Oklah.... sambung balik pengalaman ke Bandung.... Kami bertolak seawal jam 6.45pagi dari LCCT. Konon2 dah hebat sangatlah..... dan otai sangatlah dengan LCCT... sekali boleh pulak kali nie jalan punya banyak kenderaan kat sepang tu!!!... Masa tu jam baru pukul 5.00pagi!!... konon2 budget sampai jam 5.15pagi... sekali sampai jam 5.30pagi... urrmmm, tak kisahlah sebab masih sempat lagi. Kenderaan yang banyak tadi tu semua ke LCCT... tak seperti biasa yang kami tempuhi masa ke Semarang dan New Zealand dulu... (masa penerbangan sama). Time cengini biasanya jalan clear.... oklah... sampai jer sana, kami punggah beg dan pastikan kereta kami berkunci dan selamat. Sekali sampai dalam, mak oiiiii..... punya panjang beratur nak ke Indonesia!!!!.... kaunter yang dibuka tak silap aku ada 3 jer.... yang nak ke Medan, Semarang, Bandung, Jakarta.... semua tertumpu pada 3 kaunter tersebut.... Last checkin beg pukul 6.15pagi.... masa tu jam masih pukul 5.30pagi... mak oiii... pukul 6.10pagi kami masih beratur.... nasiblah baik, tetiba buka 1 kaunter baru... maka berebutlah aku kat situ..... memang dah kecut perut juga masa tu.... kalaulah kaunter tu tak buka... urmmmm.. tak tahulah apa cerita.... (Moralnya : Jangan suka buat kerja last minute).

Sampai jer gate T11, ramai yang dah keluar menuju Kapal Terbang!!... Sekali lagi aku terkejar2 bersaing dengan mereka.... tapi masih ada lagi orang lain dibelakang aku....  bergegas mencari flight kami.... rupanya punya jauh nunnnnnn berpusing2 kat hujung..... dan inilah jalan kaki paling jauh aku rasa.... Kalau ke New Zealand paling dekat... depan gate jer.... he heee heee...... naik jer Kapal terbang orang dah penuhi tempat duduk. Kami antara orang2 terakhir... dalam 5 minit gitu, bermulalah perjalanan kami ke Bandung..... Nak duduk tepi tingkap jangan haraplah... sebab lambatkan.... dan aku dan cik hubby terpaksa berpisah tempat duduk.... sepanjang perjalanan aku puas berborak dengan seorang akak nie dari Sarawak nak shopping ke Bandung bersama kaum2 hawa..... memang tak habis2 cerita shopping... aku ikutkan jer sebab tak de lah aku nak shopping sangat ke sana.....

Sampai di Airport Bandung jam 8.05pagi waktu Indonesia dan 9.05pagi waktu Malaysia. Siap semua urusan lebih kurang jam 9.30 pagi dan kami telah ditunggu oleh Pak Dudi di sana.... sampai jer sana, aku tunjukkan list tempat2 yang aku nak pergi berdasarkan 'kajian' aku sendiri!... dan Pak Dudi mencadangkan supaya planning bertukar hari... Maksudnya hari ini shoping dan esok seawal pagi2 dah keluar ke Tangkuban Perahu.... betul gak idea Pak Dudi nie sebab kalau esok nak shopiing kedai buka jam 10!... Bermulalah shopping aku disini... bermula dengan Outlet Baju Sulam2.... Mak oiii punya banyak pilihan... naik juling aku nak pilih... naseblah baik dah ada tema raya tahun nie.. so, kelabu pilihan no.1........
Outlet pertama yang dituju
Hasil pembelian aku di bandung.... Baju Sulam, T'shirt, Baju Batik, Telekung & Fridge Magnet

Selepas dapat merembat 6 pasang baju..... kami pun blah!!.. 2 pasang untuk mak dan mak mertua aku.... dan 4 lagi tue... hi hii hiii.... aku punya ler.....Oklah destinasi kedua kami adalah Pasar Baru... ini tempat shopping terkenal diBandung. Pak Dudi memang sangat2 baik... banyak nasihat dan panduan diberi pada kami.... Disini kena jaga handbeg @ dompet... mak oiiii... jalan rapat2 melanggar bahu tue..... Banyak sangat2 pilihan kat sini... tapi oleh kerana masa terhad, aku dah budget masa 1 jam je kat sini....Kat sini aku dapat rembat 1 helai telekung Japanese Cotton... Aku pun tak pasti harga dia masa kat sana.... sekali buka di google rupa2nya aku dapat harga yang murah iaitu dalam RM80 jer.... Harga dari google antara RM100~RM120... itupun puas pujuk!.. Memang puas hati dengan corak dia.. Aku suka sangat2.... urrmmm bestnya.... Aku amik colour gold sebab yang kat rumah dah ada colour biru dan merah.... Yang telekung sulam hampir penuh gak.. yang kat Pasar Tiram RM35~RM45 tu harga aku dapat RM33... itu aku dapat bandingkan harga sebab aku ada beli 2 pasang kat rumah!!.... lebih kurang jerkan... nak angkut lagi.... So, jenis tu aku tak beli.... hi hi hiii.....

Di Pasar Baru di Kedai Telekung
Mereka yang bawa kami disini....
Sebelah cik hubby itu ler Pak Dudi.... memang baik dan harga yang kami dapat darinya pun berbaloi2.... Dia bawa kami ke sana kesini... bawa barang2 kami.. dan dia kata kalau bawa anak2 jangan risau dia ada pembantu wanita khas jaga anak2.... kelasss gitu bisness Pak Dudi nie.... Dia ada 8 kenderaan dan setiap hari memang fully book. Masa 2 hari kami disana.... 18++ orang kompm untuk Pak Dudi handle.... Hah, masa nie kami berpisah dengan Pak Dudi sebab Pak Dudi ada tamu lain.... yang handle kami adalah Pak Gugun (sedang telefon) dan seorang driver sedang menunggu di kereta. 2 orang tue yang handle kami.... urrmmmm berapa banyaklah duit Pak Dudi nie ngek boleh sediakan 2 orang setiap customer?...

Keluar dari pasar baru jam dah pukul 1.00 tenghari.. perut pun mula lapar!!... Kami dibawa ke masakan Padang.... Nama kedai yang dalam gambar tu ler... memang classs punya resturant.... bukan cikai2... Masuk2 memang meja dah penuh... last2 dapatlah 1 meja hujung cukup untuk kami berdua.... Pak Gugun dan driver tadi diajak makan katanya sudah makan... urrmmmmm.... dia orang tunggu kami diluar... (Baguskan??..).

Makan tenghari kami (Masakana Padang)
Gini ler caranya.....
Sekali tunggu punya tunggu... datanglah staff di bawa lauk punya banyak... aku binggung sebab tak pernah makan cara begini.... Pastu siap bagi air teh O... Alamak!... bila masa aku order air nie?... rupa2nya air tue free..... Naseblah baik cik hubby ada pengalaman makan cengini!.. Kalau aku mau aku makan semua lauk2 nie... entah2 siap bungkus takut membazir!... Rupa2nya dia akan kira mana yang kita ambil sahaja!!!... Bagi yang first time masakan Padang nie... so, beringat2lah yer.....

Antara lauk pertama yang aku pilih....
Makan kat atas tue kira2nya agak mahallah juga... dalam RM80 tak silap aku kena untuk makan kami berdua!. Lauk pun aku ambil 4 jenis jer..... Tapi, bila dah kat luar negara @ bercuti tak terasa... bila dah balik, poket dah kering baru boleh fikir dengan baik menda tu mahal @ murah... ha haha haaaaaa...... Oklah, lepas makan kami ke Toko Tiga... Toko Tiga nie memang semua Original Jeans.... Konon2 nak cari jeans untuk anak2 tapi pilih2... letak semula.. harga boleh dikatakan murah tapi aku takut saiz tak menepati anak2....Last2 tak beli untuk anak2....


Pilihan aku...
Kemudian, cari baju aku pulak... berkenan yang ini... try punya try... masuk boleh... keluar mak aiii... tak muat seehhh!!!... Tanya saiz lain, orang kedai tu kata tak ada.... so, tiada apa yang kami beli disini... just jalan2 cuci mata..... Keluar dari Toko Tiga, Pak Gugun tanya nak kemana nie??.. So, Masa dah nak petang... kami ambil keputusan  nak cari fridge magnet @ baju2 t'shirt @ key chain... Lorr... Pak Gugun kata menda2 tu kat Pasar Baru... dah berpatah balik semula ke Pasar Baru... Mak oi... jem gilersss kat sini!!!.....

Terpaksa parking jauh sebab jalan jem gilersss......
Sempat lagi aiskrim durian....
Teringat pesanan kawan2 yang ke Bandung... jangan lupa rasa aiskrim durian dia... aku pun try.... bagi tekak aku... 70% jer aku bagi.... Nape?.. aku dah terkena minyak senyoyong eskrim mcflurry oreo mc'd kot?... ha haha haaaa... actually, aku nie bukan penggemar aiskrim yer.... Lepas membeli di Pasar Baru, aku mengajak Pak Gugun ke Jalan Dago. Sebab aku nak ke Kartika Sari!..... he hehee heee.... Ok, destinasi pertama kami di Jalan Dago adalah Central Branded Outlet.... kat sini banyak Outlet2 berasingan... so, pilih jerlah yer mana yang suka....




Lepas puas berjalan2 dari satu Outlet ke Outlet lain, aku ajak Pak Gugun ke Kartika Sari!!.. Aku nie memang tak lari dari makan.. makan.. dan makan... itu yang aku buat kajian kalau nak ke mana2 antaranya adalah 'makanan'..... Dari luar memang tak nampak ramai orang, tapi memang banyak kereta.... sekali masuk.. mak oii... kat sini pun penuh juga orang?.... Banyak juga pelancong2 luar... Kartika sari nie kira macam secret resepilah gitu...  Aku beli Brownies Coklat Cheese dengan Tiramisu jer...... saje nak rasa, takut2 tak sedap kang rugi pulak beli banyak2....


Hasilnya..... Tiramisu dan Browniese Cheese Chocolate
Tapi, kalau ke Bandung memang best ke sini... Tiramisu dan Brownies yang aku beli memang sangat2 sedap!!... Kira puas hatilah!!... berbaloi pembelian disini... Alhamdulillah..... Semua tempat dalam list aku semua dah berjaya cuma satu aku nak pergi iaitu Rumah Mode.... Aku tak nak masuk aku just nak lalu jer... So, Pak Gugun ikut rancangan aku... Pak Gugun memang bagus..... semua kata kita dia akan ikut.... memang baik hati... ramah dan amat berbudi bahasa walaupun dia lebih tua dari kami.... Bukan sekadar rumah mode... Mereka bawa kami jalan2 sekitar kawasan Bandung sampailah malam menjelma......

Singgah bergambar di Gedung Sate
Anak2 memang suka main burung nie... so, kami belikan untuk mereka....
Lepas jalan2 sekitar Bandung, poket pun dah nipis.... perut mula lapar. kami mempelawa mereka makan sebab siang tadi mereka tak makan bersama kami. Mereka tanya nak makan apa malam ini?... Padang atau Sunda?... So, kami pilih masakan Sunda pulak.... jom tengok....

Restoran nie pun bagus... memang sesuai dengan citarasa orang Malaysia.. besih yang penting!
dengan konsep taman... air pancut... kolam ikan, kami pilih meja bersila.....
Pilihan aku bersama jus nenas....
Restoran nie memang bagus... harga biasa.....memang sesuai dengan citarasa kami.... Pandai mereka bawa kami jalan2.... Alhamdulillah lengkap sudah hajat dihati untuk hari ini!!... CUKUP walaupun sehari budget untuk bershopping!!... Syukur... semua tempat yang aku planning dapat pergi... semua urusan dipermudahkan walaupun percutian yang singkat..... Lepas makan kami pun check-in guest house yang telah di booking oleh Pak Dudi..... selamat malam semuaaa...................


18 comments:

baharuddin bahrun said...

salam cite best la...ada no hp pak dudi ke sbb sy nak bercuti ke jakarta dan bandung....

adrianiku said...

APARTMENT @ BANDUNG : PLEASE CLICK : http://kya-apartment-bandung.blogspot.com


1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX

PAKET MURAH PROMO "1" : RP 390.000 / 122 RM/ USD 32.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "4" GARUT : RP 700.000 / 219 RM / USD 59
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "6" JAKARTA TOUR: RP 575.000 / 180 RM / USD 50
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> EXCLUSIVE ENTRANCE FEE TICKET TOUR + MEALS


NEED APARTMENT
NEW PAKET CARS + APARTMENT = RP 890.000 NETT
INCLUDE :
> STAY FOR 2D/1N GATEWAY AHMAD YANI BANDUNG
> 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
> FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO APARTMENT
> PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88
ym : adriani_ku@yahoo.com
email : adrianiku@gmail.com
blog travel : http://sopirdibandung.blogspot.com/
blog apartment : http://kya-apartment-bandung.blogspot.com
web travel : www.kya-travel.com
PIN BB : 28914414 / aul
facebook : adriani_ku@yahoo.com
twitter : @supirbandung
LINE : +62 8213 97 313 88
cp : aulia

Su said...

boleh saya dapatkan contact no. pak budi?saya planning nk ke bandung okt ni..

Ayunk Hayukka said...

Salam sejahtera tuan/puan semohga semua senantiasa di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakata dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh WASAPP sahaja dekat number ni : +6289619522797 atau EMEL: ayunk.hayukka@gmail.com (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaek/layanan 5bintang ***** (insha allah) mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..

Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap HAYUKKA BANDOENG (insha allah) jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH :)

Ayunk Hayukka said...

Salam sejahtera tuan/puan semohga semua senantiasa di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakata dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh WASAPP sahaja dekat number ni : +6289619522797 atau EMEL: ayunk.hayukka@gmail.com (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaek/layanan 5bintang ***** (insha allah) mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..

Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap HAYUKKA BANDOENG (insha allah) jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH :)

jom gi bandung murah jerrr said...

Assalamualaikum Wr,Wb,. Tuan /Puan

Saya Mohd Irsan dari BANDUNG AMANAH TOURS AND TRAVEL, menawarkan kereta yang baik dan selesa untuk sewa dengan pengalaman dan pemandu mesra dalam mengendalikan pelancong. Mutiara Bandung sewa kereta menawarkan beberapa pakej untuk kereta sewa tempatan yang anda boleh pergi ke mana-mana sahaja di Bandung.

Bandung Sewa Kereta membantu anda untuk meneroka Bandung, tempat untuk membeli-belah di Bandung, tempat untuk makan dan melihat pemandangan di Bandung, panduan kami akan membantu anda meneroka Bandung City. Dan membawa memori manis.

Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
Hubungi kami Bilangan +62 83821789103 ( Whats app bersedia ) atau email: ICANYORKE@YAHOO.COM


Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej) Bandung

Kereta Taip Daily/14 jam
Suzuki APV ( 7seat ) Rp 450,000

Toyota Avanza ( 6seat ) Rp 450,000

Toyota Innova ( 7seat ) Rp 600,000

KIA Pregio ( 10seat ) Rp 650,000

Isuzu Elf ( 11-15 tempat duduk ) Rp 750,000

Isuzu Elf Long 16 tempat duduk IDR 950,000

* semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.


Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.

Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.


CALL / hubungi / sms / Nego / konsultasi percuma :
HP / SMS / CALL : +62 83821789103
WhatsApp : +62 83821789103
email: icanyorke@yahoo.com

pakar holiday said...

best nya trip bandung xde duanya...
kami pakarholiday bole bantu semua itu..murah,ramah fan baik hati..
sewa semua jenis kereta kami ada..
sila hubungi kami..

pakarholiday Bandung

2nd floor
Jalan Terusan Jakarta no 378 kav 49
Kota Bandung
Tlp +6288218357412 , Mobile +6281224413595
WhatsApp : +6287821738686
Email : infopakarholiday@gmail.com
Website : www.pakarholiday.com

pakar holiday said...

best nya trip bandung xde duanya...
kami pakarholiday bole bantu semua itu..murah,ramah fan baik hati..
sewa semua jenis kereta kami ada..
sila hubungi kami..

pakarholiday Bandung

2nd floor
Jalan Terusan Jakarta no 378 kav 49
Kota Bandung
Tlp +6288218357412 , Mobile +6281224413595
WhatsApp : +6287821738686
Email : infopakarholiday@gmail.com
Website : www.pakarholiday.com

pakar holiday said...

best nya trip bandung xde duanya...
kami pakarholiday bole bantu semua itu..murah,ramah fan baik hati..
sewa semua jenis kereta kami ada..
sila hubungi kami..

pakarholiday Bandung

2nd floor
Jalan Terusan Jakarta no 378 kav 49
Kota Bandung
Tlp +6288218357412 , Mobile +6281224413595
WhatsApp : +6287821738686
Email : infopakarholiday@gmail.com
Website : www.pakarholiday.com

bercuti murah kat bandung said...

Salam..trip bajet ke bandung!
Jom pegi bandung only RM235 per person for 4day 3 night (*included hotel and transport)

Tentative Program
Day1
*Tiba kat Bandung
*Pasar Baru trade center
*Lunch & Check in Hotel
*Toko Tiga ( Branded Jeans )
*D'fashion factory outlet kain potong
*Membeli-belah di Factory Outlet
At Jalan Riau (Heritage,
Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The
Secret )
*Dinner dan kembali ke Hotel

Day2
*Gunung Tangkuban Parahu
*Ciater Hot Spring
*Kebun Strawberry and tea park
*Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
*Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)

Day3
*kawah putih crater/trans studio indor themes park
*rumah kain sulam kat taman kopo
* cibaduyut-shoes and jacket leather original
*factory outlet area riau street macam the secret, heritage,oases, etc

Day4
*check out hotel
*Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
*paris van java shopping mall
*Airport transfer

Hotel facilities:
-Aircond
-Free Hot spot / wifi
-TV cable
-Free Breakfast Buffet
-Hot & cold water
-Free parking

* room deluxe ~king bed size hotel 2star also include free buffet breakfast

transport facilities:
* bole di gunakan dari pukul 8 pagi hingga pukul 10 malam
* include petrol / minyak
* include parkir
* include driver berpengalaman dan bisa bahasa melayu

*we dont need deposit~all payment at last day in bandung

Group yang sudah kami layani
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain

tersedia juga pakej lain seperti jakarta - bandung - bogor (puncak) - bali - yogyakarta

Service insya allah memuaskan
Your comfort is our priority


Term and condition :
*included transportation for 4day3night type kereta 7seater all included
*included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
*rate is not included entrance fee
*Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
*rate 6 pax ~ 235rm per person
kalau 4 pax ~ 275rm per person
kalau 2pax ~ 395rm per person
*not included lunch and dinner
*not included ticket flight and airport tax
*we dont need deposit~all payment at last day in bandung

sila contact jika ada sebarang pertanyaan di :
email : touramanahbandung@yahoo.com
call : +62 88 12057848
whatsapp +62 838 2178 9103
bandung-indah.blogspot.com
fb page : Bandung Amanah Tours & Transport

Baladewa Tour said...

Bercuti ke Bandung.... 3D2N RM200 | Sesiapa yang yang ada perancangan untuk bercuti ke Bandung, boleh hubungi baladewatour +6282216910022 (prefer whatsAap).

Percutian ke Bandung 3D2N RM200

Bandung trip Itinerary tour 3 hari 2 malam: est tiba pagi pulang petang.

Day 1 - Welcome to Bandung kat Bandung airport (cadang tiba 8.00 am) terus shopping kat Pasar Baru Trade Center, lunch at local restaurant, shopping jeans kat Toko TIGA, terus bandung utara kawasan shopping area Riau, Dago dan setiabudi macam The Summit, Heritage, Stamp FO, Grande, Episode, Blossom dan factory outlet lain yang masih satu kawasan, dinner kat local restaurant, dan check in Hotel.

Day 2 - After breakfast at hotel (8.00 am) go to tangkuban parahu (sila tengok gambar post ni), terus De'Ranch, terus Rumah Mode dan factory outlet lainya, get lunch at Rumah Makan Mang Engking 9One of the best sundanese food), shopping kat Cihampelas, get dinner at local restaurant, back to hotel.

Day 3 - After breakfast (8.30 am) terus kartika sari untuk beli oleh-oleh kek khas Bandung, jika masih sempat boleh pegi Pasar Baru lagi, lunch at local restaurant dan terus airport Huseinsastra negara Bandung tok check in Flight. terima kasih.

yup hanya RM200 je.. jom pegi Bandung jika berminat sila contanct.. kami juga ada pakej lain 4D3N etc..

konsultasi percuma : WhatsApp +6282216910022
sila kunjung web kami
www.tourmalaysiabandung.com
www.baladewatour.com

Dj holiday bandung said...

Dj Bandung Holiday
Transport for city tour Bandung dengan harga yang murah dan service yang memuaskan..try our service..
For information call/whatsapp:+6281321703409
Email/Facebook: Mr_dadan2009@yahoo.com
We are better than other..

Dj holiday bandung said...

Dj holiday bandung
Try our service
Call/whatsapp:+6281321703409
We are better than other..

Bimo Mekarwangi Tour said...

PAKEJ MURAH / JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

Salam kenal dari kami, Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport.
Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
Insya Allah, driver & tour guide kami yang profesional, santun dan peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat kawasan Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

Special offer 2015... Jom tempah transport murah kat Bandung jer.


Rate per Kereta per Day :

# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 400.000 or RM 115

# Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
Rate: IDR 550.000 or RM 160

# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 650.000 or RM 185

# Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

# Toyota Hiace commuter (12 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

*Masa sewa 14 jam/hari (8am to 10pm)
*Include : fuel, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
*Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
*Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
*Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps.

Terimakasih,
Bimo Mekarwangi Tour

Call/Text/ WhatsApp : +62 877 1519 6061 (Mas Bimo)
Email : bimomekarwangi@gmail.com
Facebook Page : Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

Dhani Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat
Call : +6282214441280
+6282216270779
WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

primera trans said...

Jom...jom...
Cuti cuti Bandung with family
And get our amazing tour package for 4 Days 3 Night..
▪ 4 pax price about 940K/94sgd/284RM

▪ 5 Pax Price about 870K/87sgd/264 RM

▪ 6 Pax price about 820K/82Sgd/246 RM

▪7 Pax price about 785K/78.5Sgd/238 RM
πŸ‘ πŸ‘“πŸ‘žπŸ‘ŸπŸ‘’πŸ‘—πŸ‘œπŸ‘’πŸ’°

Note : Package included
▪ Daily transport included driver, fuel, tol, parking, driver meals
▪ New car with 7 seater, full Aircon
▪ Daily mineral water
▪ Breakfast daily from hotel
▪ Daily tour (as costumer request)
▪ Hotel 3 star with 2 person inside
▪ Airport pickup and drop
▪ Tax and service
Hotel choice 🏀🏣🏒
▪ Tebu hotel ( riau street )
▪ Fave braga (inside shoping mall)
▪ Kembang hotel (cihampelas jeans street, cihampelas walk shoping mall )
▪ Citra dream hotel (walking distance to pasar baru)
▪ Dbest hotel pasar baru (with pool)

More detail you can contact us
Primera Trans Bandung
Whatsapp : +6285 318 49 0001
Gmail : primeratrans@gmail.com
Path : Primera trans
Facebook : Primera Trans Bandung

Happy holiday allπŸŽΆπŸŽ΅πŸ“πŸ“πŸŽ‰

Jom tengok gambo2.........