Kliklah dulu tawaran-tawaran yang menarik disini

Friday, July 1, 2011

My Besday..... is today....

Today is my besday...... Waah bestnya malam tadi Cik Hubby belanja makan siakap stim kat Kg Pasir Putih..... Best giler..... dah lama aku tak makan siakap stim... biasanya siakap 3 rasa... 3 rasa!.... Malam tadi kami ubah menu... Siakap stim, udang butter nestum, tomyam campur, kailan ikan masin.... air ABC special, Kiwi blended, bandung soda..... urrrmmmmm... memang best... udang butter tu aku makan seketul jer sebab ikan siakap tu sedap sangat sampai menjilat jari.... ha haa ha haa..... TQVM to my hubby coz belanja kami sekeluarga makan......walaupun masa nie Afiq buat hal kat rumah Cik Wazed.... Malu betul asik cakap lapo2.... ingatkan dah nak cancel dah planning makan luar.. mood pun dah mula susut.... seb baik My Hubby nak jugak teruskan makan luar... kalau tak... x dapatlah makan seafood malam tadi kan..... Lain kali jangan buat hal lagi ye sayang.. Abang Long kan dah besar... kena jaga maruah keluarga dan adik2..... Boleh yer sayang...... Sorrylah... gambar ada banyak tapi oleh kerana gelap aku selitkan lah jugak sekeping nie jer.... kang cacat bebeno lah pulak entri aku nie kalau dah semua gelap..... KOrang nampak tak tu gambar apa?... tu adalah gambar menu kami malam tadi.......

Pagi tadi kami terus ke SK Kota Masai amik penyata Afiq... result Afiq tak lah teruk sangat dan tak lah bagus sangat... kira tengah2lah.... walaupun tak dapat nombor top 5.... aku tak lah marah sebab dia masih di kelas no 1 dari 19 kelas... dan masih lagi A dalam banyak subjek...... Apapun Afiq kena lebih rajin sebab budak sekarang nie semua dah pandai2 belaka... kena lebih rajin.. dan lebih pandai dari yang rajin dan pandai...... Lepas amik penyata aku terus ke opis....

Nak dijadikkan cerita ari nie besday aku... Alhamdulillah ramai yang ingat dan wish besday kat aku walau diopis atau di fesbuk.... TQ semua atas ucapan dan doa kalian... Semoga doa2 itu dimakbulkan illahi dipagi Jumaat yang mulia ini... Ameeen3....... Hah tengah aku balas2 ucapan diaorang kat fesbuk nie... tetiba ada chinese men datang bawak bunga..... tanya" siapa pn salhasmidah?..." Aiyak!... bunga aku kah itu... dari jauh aku dah tersengih2 mula perasan lah tu aku punye bunga!..... dan betul2 dia datang kat aku setelah kawan2 tunjuk meja aku.... yeh yeh dapat bunga!... yeh yeh!..... Eceeeh!... laki aku ni pandai gak ko buat suprise yer..... rasanya inilah suprise paling manjadik!... selama ni ada jer yang kantoi!..... aduhailah hai....... malu segan pun ada sebab kawan2 semua nampak dah mula mengusik aku..... he heeee... tapi bangganya dapat bunga dan betul2 suprise hari ni!..... Sayang sangat kat Abang... TQVM!.......
Tengok tulisan dah kenal... oooo... laki aku punye keje rupanya... Memanglah class suprise besday kali nie!.... Sayang sangat kat Abang!........
Terus amik gambar coz nak update dalam blog... he heeeee.....
Ini dia suprise besday aku hari nie.... TQVM my darling....

Apapun aku nak cakap yang aku amat bersyukur kerana mempunyai suami yang romatik, caring dan amat menyayangi aku, anak2 dan family...... terima kasih sayang coz beri kasih sayang yang tak ternilai ini.... As berjanji akan menjadi isteri yang taat setia..... isteri yang terbaik untuk abang... dan mencuba sedaya upaya menjadi Mama yang terbaik untuk anak2 kita.....

4 comments:

biey said...

HEPY BEFDAY PUANNN..... SEMOGA APA YANG DIRANCANGKAN SEPANJANG TAHUN INI TERCAPAI...HEPY BEFDAYYY.........SEGALA TUNJUK AJAR PUAN DI jke, pjb SAYA KENANG SELAMANYA....

Asmida said...

TQVM.... Amen3......Insyaallah saya akan cuba yg terbaik juga dalam kerjaya... Amen....

Cikgu Nana said...

sob...sob...terharu!..tahniah.....heee moga bertambah bahagia

Asmida said...

TQ Cikgu Nana... Ameen.... Sayang sangat kat Awak!...

Jom tengok gambo2.........