Kliklah dulu tawaran-tawaran yang menarik disini

Thursday, June 30, 2011

7th - pantai kutip kupang & tiram

Tempat nie aku tak tahu nama dia apa..... Kira aku namakan pantai kutip kupang dan tiram.... Kami ke sini membawa sarapan.... bangun pagi... kak long dah siap2kan sarapan, aku pulak boleh membuta sampai pagi sebab konon2 penat sangat lah tu baru balik dari bercuti..... sabo jer lah kan..... tanpa mandi... konon2 sejuk sangatlah kat sini (padahal memang pun sejuk), just letak perfume dan penyapu ketiak... (kira wangilah jugakkan dari x letak pape)... kami terus ke tempat nie.... Tempat nie seperti sebuah teluk.... masa nie air semakin surut (memang pun nak air surut) sebab nak tangkap kupang dan tiram.... Bayangkanlah signbord pun dah tulis maksimum 50 pcs/person!.... berapa banyak kupang nie ada... kami ada 10 org... so boleh bawak 500pcs taw!.... tapi niat kami ke sini saje2 nak jalan... So, sampai2 kami sarapan dulu..... Maklumlah cuaca kat sini kan sejuk... dah pergi musim winter.... memang lapor memanjang..... Kami makan nasik goreng dengan keropok... pergh.. memang best!......

Kita sarapan dulu!....... (nampak sangat kelaparan orang tu kan.. sampai dah tak toleh camera!...)

Dah kenyang perut kita amik gambo lah pulak!... amboi2 romantik nampak!...
Ni anak dara aku... comel lah dia.... nampak semua orang caring sangat kat dia... TQ semua... love u all.....
Ni pulak anak bujang aku sibuk main dengan sepupu dia... Azim & Anis memang comel kalau main2 senyum2 cengini!.....

Abes amik gambo... kita kutip kupang & tiram.... sampai luka2 tangan aku... maklum ler tangan menyodok berendam jer dalam air... x perasan pun tangan tu dah kembang... so, tergarit sikit terus luka... ha ha ha.......
Kutip jangan x kutip.... best2... Azim memang suka buat keje cengini!...
Ibu2 yang hebat!....

Lepas sarapan dan menguti kerang pagi tue.... kami terus balik sebab baju dan seluar dah kotor..... sampai rumah kami mandi2 dan solat.... konon tengahari nak keluar..... tapi last2 x jadik... lepas makan tengahari, aku dan kaum ibu2 ke kedai cenderahati manakala suami pula memulangkan van sewa, klinik sebab Azie kurang sihat dan dia membeli kambing, ekor lembu dan drumstik yang dah siap dirempah.... konon2 nak buat BBQ lah esok tengahari sebab malam tadi kami dapat keputusan kenaikan pangkat ke Gred 42... Alhamdulillah... walaupun kami diuji diChristchurch ketika mula2 sampai dulu rupa2nya ada hikmah yang Allah nak beri... Bak kata pepatah.... Bila Allah berikan hujan dan ribut... kita jangan bersedih kerana mungkin Allah nak hadiahkan pelangi buat kita..... Syukur Alhamdulillah, percutian kami di Auckland juga Allah permudahkan sebab kata kak long & family.. seminggu sebelum kami datang.. memang hujan memanjang... Alhamdulillah sampai hari ini.... cuaca sangat elok dan dapatlah kami keluar jalan2 kat sini..... terima kasih ya Allah....

Malamnya pula.. kat sini pukul 5 dah masuk malam dah.... kami kerumah kak Asiah. Meraka mengajak kami sekeluarga kerumahnya... Terima kasih Kak Asiah dan family .... Kami dijamu dengan Nasi Ayam, Spagethi dan buah2an.. memang sedap.... Petang tadi kami ke rumah Nihra (Kak Long jaga anak dia nie)... Layanan orang2 kita di NZ nie memang boleh bagi 5 bintang!.... padahal kami bukan pernah mengenali pun sebelum ini... Tetapi, mereka sangat baik dan akrab disini..... Terima kasih semua atas layanan kalian yang sangat baik pada kami... Jasa kalian semoga Allah jua yang memberikan ganjarannya.... kami kerumah kak asiah nie siap naik kereta.. padahal dekat jer sekangkang kera... dek cuaca sejuk nak berjalan kaki, kami pun naiklah kereta.... Kak Asiah nie pelajar phd kat sini dan ada 4 orang anak yang memang comel dan putih2 belaka.... kalau tak silap dia nie dah 5 tahun kat sini... sebelum nie suaminya yang ambil phd... then, continue isterinya pulak... lepas makan2 dan borak2... kami pun balik rumah dan tidur........


2 comments:

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

nama tempat nie tak silap ROTEHA VALLEY. NORTH SHORE

Asmida said...

TQ 4 the info..... lupa lah...

Jom tengok gambo2.........