Kliklah dulu tawaran-tawaran yang menarik disini

Thursday, June 2, 2011

Persediaan ketiga

Tinggal 10 hari jer lagi kami nak ke New Zealand..... Persiapan???.... insyaAllah setakat nie kami dah membuat semua persiapan yang diperlukan.... Beg, baju, kasut. stokin, topi, baju sejuk kami dah beli, dan ada juga yang kami pinjam dari Kak Long.... Terima kasih kak long sekeluarga kerana meminjamkan kami dan anak2 baju... jauh tu import..........
Budak nie kami dah janji dengan dia... kalau nak ikut pergi New Zealand kena pandai jalan dulu... Kalau masih tak pandai jalan kami akan tinggalkan dia dengan tok mak dia..... susah tu kang nak dukung ke apa ke.... at least kalau dah jalan bolehlah mengurangkan sikit beban kami....hehe heee...... Sudahnya.... genap umur dia setahun dia pun dah pandai jalan.... tapi sampai la nie masih lagi terkedek2 berjalan.... tak perlah.... Janji tetap kami tunaikan... TAPI!!... yang amat2 merisaukan kami tatkala ini adalah...... kami diserang selesema dan batuk.... aduhai.... Ya Allah lindungi dan sihatkanlah kami ya Allah..... Aleesya & Azim kami dah bawak ke Klinik... Mudah2an dalam masa yang ada nie sebelum berangkat kesana mereka dah baik lah....... Lagilah kalau dah cuaca sejuk kat sana... memang lah dah tak boleh nak elak..... Aku nie memanglah... kena air cond jer dah achum!... achum!.... hubby dah tegur macam mana lah nak gi New Zealand macam nie... he hehee... aku hanya mampu tersenyum sebab aku nei memang kalah cuaca sejuk @ panas @ berhabuk .... maklumlah, alahan aku nie kira teruk jugaklah... Semoga Allah melindungi kami semua.... AMIN.....

Inilah antara persiapan yang telah kami sediakan..... apa lagi erk yang nak di bawa?... ubat2an... ?? pun dah dibeli segala..... hati semakin berdebar2 ditambah dengan anak2 yang sedang berhingus... Semoga mereka cepat baik...... dan kami sentiasa sihat dibawah lindunganNya..... Ya Allah selamatkanlah perjalanan kami dan lindungilah kami ya Allah.....

3 comments:

Nida said...

Salam As..


Jangan lupa kena check in 3 jam awal di airport sebab ni international flight..

Pastu jgn bawa barang byk2 sangat... baju tu cukup 2 helai jer, seluar pun 2 helai dah cukup + 1 tracksuit.. sebab takut terlebih muatan nanti..

Maklumlah AS mesti nak beli barang dari sini + baju yg as kem kat Along aritu berat juga tau..:)

Asmida said...

he he hee... ok2... tqvm coz banyak menolong kami untuk kesana....

fairullah said...

menghitung hari.. detik demi detik.... lalalal~

Jom tengok gambo2.........