Kliklah dulu tawaran-tawaran yang menarik disini

Tuesday, September 13, 2011

nAsIb bAEk tAw!!!!!....

Hah... nasib baik kau ok yer.... kalau tak mau aku haruk sama itu tokey!!!... dah lah mahal ko hambek.... kalau tak jadik mau aku nie ngamuk!!..... Hah, nie ler salah satu kelemahan aku... kalau aku rasa menda tu aku betul mudah beno aku nie naik hangin... lelagilah kalau menda tu orang buat tak betul!!!... pernah suatu ketika dulu aku mengmuk dek tertipu oleh sendikit penipuan di Johor Jaya. Masa tu aku tengah mengandung Azim dalam 2 bulan gitu!... Konon2 laki aku dapat cal dari mereka nie yang arwah bapak dia ada menerima wang ganjaran apa ntah (aku x ingat). Memang dalam hati tak percaya... tapi, mana tau betul.... atas tanggungjawab sebagai anak lelaki sulung dalam keluarga, suami mengajak jugak aku ke sana... ikutkan hati aku 100% aku tak percaya. Nak jadik isteri solehah kenalah jugak ikut perintah suami kan... muah ha ha haaa..... Maka, aku pergilah ke sana. Sampai sana boleh budak (dalam unur 20an - lelaki) suruh kami tunggu kat luar... (macam ruang tamu). Then, dia suruh kami isi borang apa ntah untuk keluarkan duitlah konon. Laki aku pun isilah menda tu dengan tandatangan sekali. Lepas tu dalam proses nak amik duit dia suruh kami masuk dalam satu bilik... kat bilik tu ler kami gaduh!... aku punya pasal jugak.... aku pantang orang menipu2 nie... lagilah aku tengok kat situ semua bebudak remaja semua lelaki bercampur perempuan.... syarikat apakah itu?... Hah, tang gaduh tu kat bilik tu sebab dia suruh kami masukkan dulu duit dalam akaun dia sebagai wang proses!... apakah benar cara begitu??... terus aku ngamuk... benda apa nie sampai kita orang pulak nak kena keluar duit??.. dah tu mula tinggi suara... last2 aku cakap aku nak report polis atas borang yang kami isi tadi sebabgi bukti.. Masa nielah mula gaduh sampai kepala aku dia nak tunjal2... aku pun apa lagi... tak kiralah dia lelaki atau perempuan. Sampai dia nak tutup pintu nak gaduh.... masa tu dia dah nak keluar pisau kot kalau tak silap.. aku pun dah lupa.... bila keadaan makin kritikal laki aku terus suruh aku turun dari bangunan kedai tu kalau apa2 berlaku pergi report polis. Aku pun lari turun dan laki aku turun tak lama kemudian. Hah... aku kan memang mudah no naik angin bab2 cengini... sesenang hati nak tipu orang... gilerkan aku nie.... berani bebeno.... (padahal aku nie penakut.. pemalu... ha haha haha... tapi mungkin keras hati...).


Berbalik tentang itu tokey.... nasib baik aku tak haruk.... nasib baik dia edit... kat softcopy jer dia tak edit... dan gambar tu aku kira puas hati. Yang aku tak puas hati mahal gilers kedai nie amik.... Then, minggu lepas aku baru jer cuci gambar masa pergi New Zealand dulu, aku pun tanya tentang gambar. dia amik berapa... errrmmmm... kedai kat pulasan kedai fujifilm tu amik gambar family baru RM88 cuma frame dia jer yang lain.. Ala, bagi aku frame tu tak kisah sangat.. asal murah... cantik.. ok apa!....

Hah.... tu dia... dah siap gantung lagi kat umah.... kira oklah kan... tapikan aku dah blaklist kedai nie... rasanya ini kali kedua kami menyesal dengan kedai nie... kes lama tu aku tak ingat.. lama dah masa memula keje dulu dalam tahun 2000... ini lagi sekali... memang sungguh aku tak mahu masuk kedai nie lagi!!!.... kedai kodak kat Bacang...

2 comments:

Nida said...

As macam Along jugak.. mudah melenting kalau ada yg tak betul, dulu masa pergi KFC bapak lambat tunggu order sampai ALong serang kaunter tu..haha. Abang Anep malas campur, tunggu kat luar kedai.. mana ler Along tak bengang. Kadang2 kecik2 hal pun Along melenting kalau Along rasa hak pengguna diabaikan, contoh kalau bab pembayaran 1 sen kurang pun Along mintak balik..... bukan kedekut cuma kalau seorang 1 sen depa telan... kalau seratus org sehari, kalau sebulan berapa byk dah mereka untung dengan cara menipu.

Asmida said...

betul3... kejujuran amat penting dalam semua situasi... kalau 'nak' mintak... jangan main sorok2.. tipu2... uisssshhh... paling tak suka org x jujur nie.....

Jom tengok gambo2.........